Húsvéti képeslap készítése gyerekekkel

Húsvéti képeslap készítése gyerekekkel

Ha unod már a sorozatban nyomott lapokat és szeretnél egy mókás délutánt eltölteni a gyermekeddel, akkor készítsd el ezeket az egyszerű, kevés anyagi ráfordítást igénylő húsvéti üdvözlőlapokat. A siker garantált, nem csak a rokonok örülnek majd a személyes köszöntésnek, hanem a gyerekek is sokáig fogják emlegetni a vidám eseményt.

Képeslap nyuszikkal és pillangókkal

Készítsünk elő egy nagy csomagolópapírt vagy régi viaszosvászon terítőt, amivel a padlót tudjuk védeni a festéktől.
Készítsünk elő jól fedő festéket (pl. tempera) és egy nagyobb ecsetet. Érdemes a ruhából könnyen kimosható festéket választani főleg kisebb gyerekek esetén…

Kenjük be a gyerekek tenyerét festékkel, amit nyomjanak az előkészített képeslap alapra, így elkészülnek a pillangó szárnyai. Más színnel, az ujjunkkal nyomdázzunk testet, fejet és csápokat is a pillangónak.

nyuszis_kicsi

nyuszik, pillangók vegyesen – a “termés”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A nyuszis képeslap készítéséhez a gyerekek kenjék be a talpukat festékkel, azzal lépjenek a papírra. Az ujjunkkal fület pecsételünk, majd szemet, orrot rajzolunk a nyuszinak.

bekenjük festékkel

bekenjük festékkel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

nyuszi_kicsi

már készen is vannak a gyönyörű lapok! :)

Egy hozzászólás erre “Húsvéti képeslap készítése gyerekekkel”

  1. Ocskó Ágnes szerint:

    Hát ez nagyon klassz,és tök cuki. Óvónők figyelem! Tavaszi ill, húsvéti munkára fel. Nagyon ötletes végre már valamit alkotunk is nem csak ez a sorozat gyártás van ami már tényleg tök uncsi. Szerintem modern világ ide vagy oda, de az ember úgy van megalkotva,hogy igazán annak örül amit maga talál ki, vagy maga alkot meg. Hajrá!!!!!!! Csak így tovább!!!!!

Véleményed van? Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.