Friss nyári ruhatár – méghozzá ingyen?

Friss nyári ruhatár – méghozzá ingyen?

A megoldás: járj ruhacserére! Miért? A ruhacsere általában nőcis, csajos esemény, tereferével, kötetlen beszélgetésekkel. Könnyű rákapni az ízére, hiszen amellett, hogy jó buli, jófej emberekkel ismerkedhetsz meg, van egy említésre méltó mellékhatása is. Ingyen frissítheted a ruhatárad.

Innen tényleg olyan cuccokat vihetsz haza, amelyek illenek hozzád, hiszen egyszerre tíz nő mustrálja, tényleg jól áll-e a felpróbált ruhadarab… :)

Hogyan zajlik egy-egy ilyen ruhacsere?

Úgy, mint egy használtruha-bolt, azzal a jelentős különbséggel, hogy itt az “árut” maguk a látogatók hozzák. Nincs belépő, nincs semminek ára, de a közösbe bedobott ruhákért cserébe a résztvevők is vihetnek haza új darabokat, legalább annyit, amennyit hoztak. Azt, hogy a hazavinni kívánt ruhák mennyiségét ellenőrzik-e, a szervezők döntik el: vagy kuponos formát választanak – kupont kapsz arról, hány ruhadarabot hoztál, s ellenőrzik, hogy a végén ugyanannyit viszel-e, vagy pedig nincs külső ellenőrzés, bizalmi alapon működik a csere.

Miért illik egy ilyen csere hozzád? Mert ha itt vagy, valószínűleg fontosak számodra a következők:

– hogy kevésbé terheld a környezeted: Ha csereberélsz, azzal tulajdonképpen csökkented a fogyasztásod, mégis lehetsz csinos, stílusos, klassz ruhatárral.

– hogy mennyi pénzt költesz bizonyos dolgokra: A cserék ingyenesek. Ha vigyázol a ruháidra (az újakra és a csereberéltekre), mindig lesz cserealapod, így sokkal-sokkal kevesebbet kell költened a megjelenésedre.

– hogy mi történik a használt, de még jó állapotú ruháiddal, amik hónapok-évek óta a szekrényben foglalják a helyet: Ha ruhacserélsz, egy csomó hulladékot spórolsz meg, ráadásul az el nem kelő ruháid jó eséllyel kerülnek rászorulókhoz (a szervezők szoktak a megmaradt ruhákról így gondoskodni).

– hogy mennyire van tele az otthonod felesleges, sosem használt dolgokkal: A ruhacserére készülve jó alkalmad adódik, hogy rendet rakj a szekrényben, selejtezz. Kevesebb lesz a cucc, ráadásul ráakadhatsz néhány elfelejtett, szuper darabra is. (Ezeket inkább tartsd még meg, és hordd őket újra ;))

Ugye, jól hangzik? Ha lelkes lettél, fontos tudnod, hogy cserélni egyébként nem csak ruhát lehet, hanem könyvet, szállást, sőt még iskolai félévet is.

 

Mi is szervezünk egy ruhacserét, tarts velünk ruhacserélni a Grundra június 29-én, szombaton 10-14 óráig! Hozd el a megunt nyári cuccaid, és vigyél haza helyettük újakat!

Véleményed van? Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.