Szappan készítése házilag, szappanreceptkönyv

Szappan készítése házilag, szappanreceptkönyv

 

Szappanreceptkönyv

amiből saját, egyedi szappanreceptek megalkotását is megtanulhatod!

Mindannyian tudjuk, hogy a házilag (jól!) elkészített szappanok áldásos hatással vannak a bőrünkre, táplálják, glicerin tartalmunkál fogva hidratálják, gyengéden tisztítják azt.

Mit szólnál hozzá, ha nem kellene annyit kísérletezned, sok-sok drága alapanyagot és időt pazarolva, hogy saját fejlesztésű szappanod legyen, ami elsőre sikerül? Ugye milyen klassz lenne, ha minden elkészült szappanod kemény és fényes lenne, könnyen ki tudnád venni a formából, hogy aztán néhány hét múlva gond nélkül használhasd? Hogy ezt elérd, meg kell tanulnod néhány alapvető szabályt, amit minden szappankészítőnek ismernie kellene.

Miért van az, hogy még gyakorlott szappankészítők is belefutnak bosszantó hibákba?

  1. Mert sokan innen-onnan szedegetik össze a recepteket és nem ellenőrzik le, hogy helyesek-e. Abban bizonyára egyetértünk, hogy egy túllúgozott szappan felmarhatja (enyhébb esetben nagyon kiszáríthatja) a bőrünket, de az sem mindegy, ha kiskanállal lehet csak kimeregetni a formából.
  2. Mert berögződött szokások szerint dolgoznak. Olyan alapszabályok ismerete nélkül, amelyeket ha a szappan készítése során alkalmaznának sokkal kevesebb szappant rontanának el.

Gondolj bele: honnan tudhatod biztosan, hogy egy szappanrecept megállja a helyét? Az interneten rengeteg recept kering, sokszor óriási hibákkal. Egyetlen gond van ezekkel, hogy laikusok kezébe kerülve veszélyeztethetik a felhasználó testi épségét is.

Ha már készítettél szappant, megesett-e veled, hogy miután kivetted a formából, nem tudtad szeletelni, mert nagyon morzsálódott a szappan, vagy éppen szappanporos lett a teteje, netán érés közben az egész szappan? Ezek a hibák is mind kiküszöbölhetőek, ha tudod, hogy mi okozza őket.

“Köszönöm a receptgyüjteményt! Első olvasásra is egy kincs. Lassanként kipróbálom őket. Külön köszönet az útmutatókért. Gratulálok, tényleg nagyon szép és gondos munka!”
Üdvözlettel: Margó, Budapest

“Hogyan érhetem el, hogy szép, fényes, kemény szappant tudjak biztonsággal készíteni?”

Olyan tudásra van szükséged, amely segít abban, hogy megfelelő olajokat válassz a szappanodhoz, emellett ismerned kell a lúg tulajdonságait is.

Érdemes megtanulnod szappanreceptet tervezni, de az sem árt, ha tudod, milyen módszerekkel segítheted az elszappanosodás folyamatát.

 

A Szappanreceptkönyvben pontosan erről van szó:

✓  a lúggal kapcsolatos tudnivalókról

  részletes leírást kapsz a szappankészítéshez használt olajokról,

  megmutatom, hogyan tudsz papíron szappanreceptet számolni, hogy megalkothasd a saját szappanod,

  általános tudnivalókat a szappanok készítéséről,

 pontos elkészítési útmutatót mind a 35+3 szappanrecepthez

Kukkants bele:

 szappan_keszitese_hazilag_01

 60_szappan_keszitese_hazilag_02  60_szappan_keszitese_hazilag_03  60_szappan_keszitese_hazilag_04  60_szappan_keszitese_hazilag_05 60_szappan_keszitese_hazilag_06

 

Mennyibe kerül a Szappanreceptkönyv?

A Szappanreceptkönyvet önmagában és konzultációs lehetőséggel együtt is megvásárolhatod. Hogy miért jó a személyes konzultáció? Mert ha elbizonytalanodnál a kivitelezésben, ott vagyok veled virtuálisan, és segítek ha elakadnál. Emellett rögtön felteheted azokat a kérdéseket, amelyek a szappankészítése során felmerülnek benned. Gyakorlatilag úgy működik a személyes konzultáció, mintha egy virtuális tanfolyamon vennél részt! A konzultáció időpontját e-mailben, vagy Skype-on egyeztetjük.

Szappanreceptkönyv

ára

3.750 Ft

(Ha eljössz hozzám bármelyik szappankészítő tanfolyamra, 2.990 Ft-ért a tiéd lehet! Szóval megéri :))

——————————————————————-

Háziszertár Konzultációs Csomag

(Szappanreceptkönyv + fél órás Skype-os konzultáció) ára:

5.990 Ft

 

 Ajándékba tudom adni a Szappanreceptkönyvet és a Konzultációs Csomagot?

Természetesen, a megrendelőt kitöltve erre is lehetőséged nyílik. Sőt! Ha ajándékba adnád a receptkönyvet, köszöntő szöveget is szívesen hozzászerkesztek a könyvhöz. Ezt kérlek jelöld majd a megrendelőlapon.

Hogyan rendelhetem meg a Szappanreceptkönyvet és a Háziszertár Konzultációs csomagot?

Mindenekelőtt töltsd ki ezt a megrendelőlapot:

>>Megrendelőlap<<

Mi történik, miután kitöltöd a megrendelőlapot?

Egy munkanapon belül válaszolok rá. A PDF-et az átutalás beérkeztével küldöm meg, a konzultáció időpontját pedig egyeztetjük.

A megrendelő kitöltése után utald a megadott céges bankszámlaszámra a díjat:

Cégnév: Expert Solutions Kft.

Bankszámlaszám: Magnet Bank 16200106-60443917

Megjegyzés: Szappanrecept – Saját Neved

Figyelem! A szappanreceptkönyvet PDF formában küldöm a megadott e-mail címre, ezért nagyon ügyelj az e-mail cím helyes beírására!

Őszinte leszek, ha úgy döntenél, hogy nem veszed most meg ezt a tudásanyagot, akkor sem szeretném, hogy üres kézzel távozz: havonta, kéthavonta kiküldött hírleveleimben szappanrecepteket is találsz. Ez teljesen ingyenes, ha szeretnél ilyet kapni, jelentkezz itt, hamarosan megküldöm Neked a citromfüves – kecsketejes szappan és egy aloe verás – édesmandula olajos szappan receptjét! (Figyelem, a levelet személyesen küldöm, így lehet, hogy egy-két napig várnod kell rá)

 

Köszönet a szuper fotókért, és a sok-sok türelemért Szakolczai Richárdnak!

Richárd csodálatos esküvői képeket, családi- és babafotókat készít, itt találhatjátok meg: http://www.naszkep.hu/

 

Alapanyag-lelőhelyek házi szappan készítéséhez:

Ebben a táblázatban olyan boltok, webáruházak címeit gyűjtjük közösen, ahol a szappankészítéshez szükséges alapanyagokat (NaOH, olajok, illóolajok) vásárolhatjátok meg.  A táblázatban szereplő címeket, neveket nem ellenőrzöm, ha észreveszitek, hogy valamelyik cég megszűnt, átköltözött a bolt, nem működik stb., kérlek levélben jelezzétek, hogy javíthassam (info@haziszertar.hu).

A táblázatot ide kattintva bővítheted (a tartalom nem automatikusan frissül, mert az ismétlődések elkerülése ill. az olvashatóság végett megesik, hogy átszerkesztem). Ennek átfutási ideje akár néhány nap is lehet, attól függően, épp mennyi egyéb elfoglaltságom van. :)

Nagy örömömre szolgál, ha Te is megírod, hol veszed szappankészítéshez az alapanyagaid!

Szabad szappanozni, legyél Te a háztartásod szertárosa!

 

 

 Település:  Utca, házszám:  Bolt neve:  Árusított alapanyagok: Megjegyzés: 
Pilisszentiván Rét u. 11. Házimókus webáruház NaOH, KOH, olajok, illóolajok, színezőanyagok, agyagok, formák szappanöntéshez  Írj nekem, hogy átküldjem az 5% vásárlási kedvezményre jogosító kódot, amit náluk tudsz beváltani – info@haziszertar.hu
 Békéscsaba Andrássy út 73/1  Humanity-World Kft  NaOH, KOH, olajok, illóolajok, színezőanyagok, agyagok, formák szappanöntéshez
 Pécs  Könyök utca 2.  háztartási bolt  NaOH
 Pécs  Farkas István u. 1  Herba ház  illóolajok  (a Lánc utcai rendelőintézet mellett)
 Szeged  Pulz u. 32/A. , Kálvária sgt. 53.  Laci festékbolt NaOH
Székesfehérvár  Királykút lakónegyed 18.  Királykút Gyógynövény szaküzlet  Az üzlet a Berényi út mentén, az ABC mellett található)
 webáruház biomaci superwebáruház  A XVII kerületben és Pécelen ingyenesen át vehető tőlük.
 webáruház naturkabolt Budapeseten 2 helyen vehetők át a rendelt termékek:GASZTROKER Kft.
1072 Budapest, Klauzál tér 15.1173 Budapest, Pesti út 237.
Szigetszentmiklóson is 2 helyen:Konzoldepo Videojáték Szaküzlet és Szervíz
2310 – Szigetszentmiklós – Gyártelep, PavilonsorPelenkadiszkont Bolt
2310 – Szigetszentmiklós – Gyártelep, Pavilonsor
 webáruház Zöldbolt  NaOH, KOH, olajok, illóolajok, agyagok, formák szappanöntéshez Személyesen:
8200 Veszprém, Budapest út 58.1126 Budapest, Kiss János altábornagy u. 35.
 webáruház  Zöldpolc  NaOH, KOH, olajok, illóolajok, agyagok, formák szappanöntéshez Személyesen:
Budapest, Bartók Béla út 98-102.
 Debrecen  Rákóczi u. 30 Natúrkence  NaOH, KOH, olajok, illóolajok, agyagok
 Budapest  3. ker.: Vízimalom sétány 12.4. ker.:Bőröndös utca 3.  Ökokuckó  NaOH, KOH, olajok, illóolajok, színezőanyagok, agyagok, formák szappanöntéshez
 Budapest Hilda.vitalabc olajok, illóolajok  webáruház…rugalmas és megbízható nagyon! Kapható ezüstkolloid, aranykolloid is!
 Nagyvárad  Kaszárnya tér 15. Elemental  olajok, illóolajok, színezőanyagok, agyagok  webáruház, nagyon sok és nagyon jó minőségű alapanyagok főleg kencekészítőknek, rengeteg recepttel, választható magyar nyelven rengeteg információ
 Budapest  Forint u. 4.  Cosmio  NaOH, KOH, olajok, illóolajok, színezőanyagok, agyagok, formák szappanöntéshez  bolt, és webáruház , széles választék, versenyképes árak, jó minőség
 Andornaktálya  József A. u. 41/2c  Természetesillóolajok  olajok, illóolajok  fizetés kp-ben vagy előreutalással,
illó- és illatolajokkal foglalkozik
 Érd  Felső u. (1. ?) Háztartási és vegyiáru bolt NaOH Nem tudom a bolt pontos nevét és a házszámot, rendőrséggel szemben.
 Pécs Verseny u. 17. SZKARABEUSZ LABORATÓRIUMI KFT. NaOH, KOH, olajok, illóolajok, agyagok Bolt és webáruház. Illóolajok nagy kiszerelésben is.
Elérhetőség:Szkarabeusz Kft. 7622 Pécs, Verseny u.17. 72-532828
116 Budapest Fehérvári út 144.
Tel: 1-206-7014 vagy 06-20-412-3133
Budapest, 1085 József krt. 65. AZÚR Vegyszerbolt NaOH, KOH, olajok Technikai vegyszerek Laboratóriumi vegyszerek Élelmiszeripari vegyszerek igen olcsón.
Főzőpoharak, Lúgoldó flakon, Univezál indikátor papír
Lehetőleg eredeti csomagolású terméket vegyünk.
Csak a boltban lehet átvenni, webáruháza nincs, de email-ben lehet érdeklődni, előre megrendelni. Email címe: azurvegyszerbolt@vipmail.hu
Budapest VII. Dob u. 47. (Klauzál térnél) Babi néni gyógyfüvei biobolt NaOH, KOH, olajok, színezőanyagok, agyagok Bolt és webáruház is. Átvétel Budapesten, Dunakeszin, Pick-Pack pontokon ill. házhozszállítással.
Krém és szappankészítés alapanyagai kaphatók.
 5241 Abádszalók  Halom u. 11. Regina natúrkozmetikum  NaOH, KOH, olajok, illóolajok, színezőanyagok, agyagok, formák szappanöntéshez
 Budapest  Oroszvár u. 2/a  SzappanABC  NaOH, KOH, olajok, illóolajok, színezőanyagok, agyagok  A bolt helye még képlékeny, egyenlőre személyesen lehet átvenni ott ahol megbeszéled.
Nemsokára lesz egy fix helyük! :)

 

 

 

 

 

Ehhez a bejegyzéshez nem lehet hozzászólni.